Powiązane
  • Czym jest motoryzacja?Czym jest motoryzacja?
    Jeśli ktoś chce wiedzieć, czym jest motoryzacja, to taka osoba może się dowiedzieć. Jest to bardzo popularne słowo, dlatego też wiele osób potrafi wyjaśnić definicję motoryzacji. Motoryzacja to przede wszystkim …
  • Racjonalizujmy koszty utrzymania pojazduRacjonalizujmy koszty utrzymania pojazdu
    W dobie obecnie panującego kryzysu oraz z roku na rok rosnących wciąż kosztów utrzymania pojazdu wielu kierowców szuka sposobów na zminimalizowanie kosztów eksploatacji aut. Z jednej strony stan techniczny pojazdu …
Strony
Najnowsze komentarze

    Ostrzenie noży a przygotowywanie potraw

    Tajniki sztuki kulinarnej leżą w drobiazgach. Jeśli chcemy naprawdę dobrze gotować i w ogóle – przygotowywać posiłki, powinniśmy wiedzieć, w jaki sposób robić to od początku do końca. Przede wszystkim więc należy więc odpowiednio przygotować akcesoria kuchenne. Podstawową rzeczą, bez której zrobimy tak naprawdę niewiele, jest nóż. Tych powinniśmy mieć w kuchni kilka i absolutnie każdy powinien być odpowiednio naostrzony. Chyba że zamierzamy nim jedynie smarować masło albo dżem na kromce chleba – wówczas nawet lepiej, żeby był zaokrąglony i, ogólnie mówiąc, tępy. Tak czy inaczej wszystkie pozostałe noże, używane na co dzień w sztuce kulinarnej, powinny być naostrzone. Jak naostrzyć nóż? Można to zrobić na przynajmniej dwa różne sposoby. Pierwszy sposób jest wyłącznie domowy. Chodzi mianowicie o to, żeby mieć swoją niewielką ostrzałkę i za jej pomocą ostrzyć nóż. Jeśli takiej nie posiadamy, możemy próbować ostrzenia nóż o nóż, choć nie jest to polecane tym, którzy nie do końca potrafią to robić. Jeszcze inny sposób jest prostszy o tyle, że to nie my ostrzymy nóż. Po prostu idziemy do odpowiedniego punktu w sklepie z akcesoriami kuchennymi i w nim też prosimy o to, aby nasze noże zostały naostrzone w sposób fachowy.

    Leave a Reply